2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 16-17-18-19. Cevapları MEB Yayınları bölümünde, ders kitabı sayfa 16-17-18-19 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “Bireysel Farklılıklarımız Cevapları” Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 16-17-18-19. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı arttırın.
1. ÜNİTE: Okulumuzda Hayat 2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 16-17-18-19. Sayfa MEB Yayınları
Hepimiz aynı dış görünüşe sahip olsak neler olurdu?
Cevap: Kişileri birbirinden ayırt edemezdik. Herkes birbirini karıştırırdı.
Sizi arkadaşlarınızdan ayıran özellikleriniz nelerdir? Yazınız.
Cevap: Beni arkadaşlarımdan ayıran özellikler, saç rengim, göz rengim, kilom, boyum, kişisel özelliklerim ve hobilerimdir.
Arkadaşınız teneffüste “Top oynayalım.’’ dedi. Siz mendil kapmaca oynamak istediniz. Bu durumda ne yaparsınız? Yazınız.
Cevap: Arkadaşıma benimde mendil kapmaca oynamak istediğimi söylerim ve ortak bir kararla sırayla iki oyunu da oynamayı teklif ederim.
Her insanın ilgisi ve yeteneği farklıdır. Aşağıdaki görselleri inceleyelim. Görsellerde verilen alanlardan hangisine ilgimiz ve yeteneğimiz olduğunu arkadaşlarımızla paylaşalım.
Cevap: Benim bu görsellerden müziğe ve bilime ilgim var. Müzik dinlemeyi, şarkı söylemeyi seviyorum ve yeni şeyler araştırmak, keşfetmek beni mutlu ediyor.
On arkadaşımıza aşağıdaki görselleri gösterelim. “Hangi görseldeki ortamda tatil yapmak isterdiniz?” sorusunu soralım. Seçtiği görseldeki daireyi boyayalım.
Cevap:
1. Hangi görseller seçildi?
Cevap: Dört görselde seçildi
2. Sizce neden herkes aynı görseli seçmedi?
Cevap: Çünkü herkesin hoşlandığı şeyler ve zevkleri farklıdır. Kimi kamp yapmayı severken, kimi denizi sever, bazıları piramitleri severken bazıları da karda oynamayı sevebilir.
Bedeni farklılıklarımızın yanında karakter olarak da farklılıklarımız elbette ki vardır. Toplum halinde yaşayan canlılar olduğumuzdan bu farklılıklarımıza saygı duyarak göze batan olarak değil özel anlamları olan ve bir resmi bütün yapan özellikler olarak görmemiz gerekir.