Kitap Cevapları BURADA
3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 100-104-105. Cevapları MEB Yayınları bölümünde, ders kitabı sayfa 100-101-102-103-104-105 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “Bazı Maddelerin Vücudumuza Verebileceği Zararlar Cevapları” ve “Bazı Maddelerle Çalışırken Alınacak Güvenlik Önlemleri Cevapları” Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 100-104-105. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı arttırın.
4. Ünite: Maddeyi Tanıyalım 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 100-101-102-103-104-105. Cevapları MEB Yayınları
Aşağıdaki soruların cevaplarını yaptığınız etkinliğe göre söyleyiniz.
1. Yumruğunuzu açmaya çalıştığınızda eldiveninizde ne gibi değişiklikler oldu?
Cevap: Yumruğumu açmaya çalıştığımda eldivenler birbirine yapıştı ve açılamadı.
2.Yapıştırıcının eldiven yerine bir kişinin eline yapışmış olduğunu düşününüz. O kişi yumruğunu açmaya çalıştığında ne olurdu? Tartışınız.
Cevap: Yapıştırıcı eldiven yerine bir kişinin eline yapışsaydı ellerini açmakta çok zorluk çekerdi.
3.Bu etkinlik sırasında dikkat edilmesi gereken güvenlik önlemleri sembollerle gösterilmiştir. Bu güvenlik önlemlerine neden uymamız gerektiğini açıklayınız.
Cevap: Ellerimiz tahriş olmasın ve zarar görmesin diye bu güvenlik önlemlerine uymamız gerekir.
Hangi durumlarda bazı maddeler vücudumuza zarar verebilir? Bu gibi durumlarda hangi güvenlik önlemleri alınmalıdır? Güvenlik önlemlerini sınıfça tartışarak listeleyiniz.
Cevap: Yakıcı bir maddeyi incelerken, ya da tenimize değmemesi gereken bir maddeyi incelerken ellerimiz, gözlerimiz ve vücudumuz zarar görebilir. Bunun için, maske, eldiven, önlük gibi önlemler almamız gerekir.
Aşağıdaki öz değerlendirme formunu bireysel olarak veya gruplar halinde çalışırken yaptığınız davranışlara göre doldurunuz.
Cevap:
1. Verilen durumlarda siz olsaydınız hangi güvenlik önlemlerini alırdınız? Yazınız.
Cevap:
2. Sınıfınızda gruplar hâlinde çalışırken güvenlik önlemi aldığınız bir deneye örnek veriniz.
Cevap: Biz laboratuvarda yapacağımız maddelerin ısıya karşı tepkisi deneyinde gözlük, önlük ve eldiven takarak önlem aldık.
Karışım deyince aklıma birbirine karıştırılmış birden çok madde geliyor. Mesela günlük yaşantımızda çay ile şekeri karıştırıyoruz. Bunun gibi bir çok örnek var. Mesela yemeklere tuz atıyoruz.