4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 118-119-120-121-122-123. Cevapları Pasifik Yayınları bölümünde, ders kitabı sayfa 118-119-120-121-122-123 konularına ait cevapları bulabilirsiniz.
“1. Bölüm: Maddeyi Niteleyen Özellikler Cevapları“, “Suda Yüzme ve Batma Cevapları“, “Suyu Emme ve Emmeme Cevapları“, “Mıknatısla Çekilme Cevapları” ve “1. Bölüm Sonu Çalışma Etkinliği Cevapları” Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 118-119-120-121-122-123. Cevapları Pasifik Yayınları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.
İçindekiler
4. Ünite: Maddenin Özellikleri 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 118-119-120-121-122-123. Cevapları Pasifik Yayınları
Yukarıdaki görselleri dikkatlice inceleyiniz. Şemsiye, havlunun yapıldığı kumaştan, havlu ise şemsiyenin yapıldığı kumaştan yapılsaydı sonuç ne olurdu? Arkadaşlarınızla yorumlayınız.
Cevap: Böyle bir durumda yağmurlu havalarda ıslanır, şemsiyenin kumaşıyla da yüzümüzü kurulayamayız.
Defterinize aşağıdaki gibi bir tablo çiziniz. Etkinlikteki gözlemleriniz doğrultusunda tabloyu “X” işareti ile doldurunuz.
Cevap:
● Hangi maddeler suda yüzüyor, hangileri suda batıyor? Buna hangi duyu organlarınızı kullanarak karar verdiniz?
Cevap: Maddelerden kağıt havlu, kürdan naylon poşet, ve odun talaşı suda yüzer. Görme duyu organımız olan göz ile algılarız.
● Hangi maddeler suyu emmekte, hangileri suyu emmemektedir? Buna hangi duyu organlarınızı kullanarak karar verdiniz?
Cevap: Maddelerden kağıt havlu, kürdan ve odun talaşı suyu emmektedir. Deri ve göz yoluyla algılarız.
● Hangi maddeler mıknatıs tarafından çekilmekte, hangileri mıknatıs tarafından çekilmemektedir? Buna hangi duyu organlarınızı kullanarak karar verdiniz?
Cevap: Toplu iğne mıknatıs tarafından çekilir. Görme duyu organımız olan göz ile bunu algılarız.
Siz de suda yüzen ve batan maddelere örnekler veriniz.
Cevap:
Siz de suyu emen ve emmeyen maddelere örnekler veriniz.
Cevap: Bez, sünger, peçete suyu emer. Plastik, naylon, para, demir gibi maddeler suyu emmez.
Görsel 4.6’daki buzdolabı kapağı üzerindeki nesneler görülmektedir. Sizce bu nesneler, buzdolabı kapağında düşmeden nasıl duruyor olabilir? Açıklayınız.
Cevap: Bu maddeler mıknatıs sayesinde durabiliyor olabilir. Metalden yapılan buzdolabı kapakları sayesinde magnetlerdeki mıknatıslar dolaba yapışıyor.
Peki bu süsleri ahşaptan yapılmış kitaplığımıza yapıştırmak isteseydik süsteki mıknatıs ahşabı çeker miydi? Açıklayınız.
Cevap: Hayır bu malzemeler düşerdi.
Siz de mıknatıs tarafından çekilebilen ve çekilemeyen nesnelere örnekler veriniz.
Cevap: Tahta, naylon, havlu mıknatıs tarafından çekilmez. Çivi, toplu iğne gibi maddeler mıknatıs ile çekilir.
1. Aşağıdaki maddelerin numaralarını, maddeleri niteleyen temel özelliklerin bulunduğu kutucuklara yazarak eşleştiriniz.
Cevap: