Kitap Cevapları BURADA
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 21-23-24-25-26. Cevapları Özgün Yayıncılık bölümünde, ders kitabı sayfa 21-22-23-24-25-26 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “Çizgi Film Nasıl Yapılır? Metni Cevapları” Sayfalarını hazırladık. Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 21-23-24-25-26. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı arttırın.
1. Tema: Bilim ve Teknoloji 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 21-22-23-24-25-26. Cevapları Özgün Yayıncılık
“Jenerik, efekt, 3D tekniği, 2D tekniği, Cut Out tekniği, storyboard, sinopsis” kelimelerinin anlamları hakkında edindiğiniz bilgileri sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız. Bu kelimelerin yerine Türkçe hangi kelimelerin kullanılabileceği yönünde fikir alışverişinde bulununuz.
Cevap: Jenerik kelimesi, tanımaz yazısının karşılığıdır. 3D tekniği ve 2D tekniği nesnelere verilen boyutlardır. Cut out kesme işlemine denir. Storyboard bir çizme tekniğidir. Sinopsis ise bir tümebakış tekniğidir diyebiliriz.
Aşağıda anlamları verilen kelimeleri metinden bularak bulmacaya yerleştiriniz. Öğrendiğiniz yeni kelime ve kelime gruplarını sözlüğünüze eklemeyi unutmayınız.
Cevap:
Okuduğunuz metne göre aşağıda verilen çizgi film yapım aşamalarını sıralayınız.
Cevap:
Aşağıdaki görsellerden hangileri 3D, hangileri 2D çizim tekniği ile çizilmiştir? Altlarına yazınız.
Cevap:
Metinde bazı kelimeler italik yazılmıştır. Bunun neden yapıldığını ve metnin okunuşunu etkileyip etkilemediğini açıklayınız.
Cevap: Bazı kelimelerin italik yazılmasının nedeni o cümleye veya kelimeye vurgu yapmak ve ön plana çıkarmaktır. Bu metnin okunuşunu etkilememektedir.
Bir çizgi film kahramanı tasarlayınız. Sınıfta beşer kişilik gruplar oluşturarak tasarladığınız beş kahramana uygun bir senaryo yazınız. Daha sonra bu senaryoları sınıf arkadaşlarınıza okuyunuz. Tasarladığınız kahramanları ve senaryoları sınıf panosunda sergileyiniz.
Aşağıdaki tabloda bazı fillerin anlam özellikleri ile ilgili bilgiler verilmiştir. Bu bilgilerin doğru olup olmadığını belirleyiniz.
Cevap:
Aşağıdaki cümlelerde geçen çekimli fiillerin altını çizip aldıkları kişi eklerini örnekteki gibi gösteriniz.
Cevap:
Teknolojinin sosyalleşme ve toplumsal ilişkiler üzerine etkilerini araştırınız. Araştırmanız sonucunda edindiğimiz bilgileri, görsel (resim, fotoğraf, grafitk, tablo vb.) ve işitsel (video, belgesel vb.) materyallerle destekleyerek bir sunu hazırlayınız.
Cevap: Teknoloji verimli kullanımda iletişimi kolaylaştırırken, aşırı kullanımlarda çevreye karşı yabancılaşmaya sebep olur ve sosyalleşmeyi engeller. Bu asosyalleşme durumu toplumun birbirleri ile olan iletişimini, güvenilirliğini ve beraberliğini olumsuz etkiler.
Sağ olun ödevlerimi buradan takip ediyorum. doğru ve yanlışlarımı bu şekilde görebiliyorum.
Cevaplar biraz fazla uzun… Ama sorun değil anlamlı cevaplar
ödevleimde çok yardımcı oluyor çok teşekkür ederim
Ben yabancı olmama rağmen anladım okey
Çok teşekkürler yanlışlarımı burdan anlıyorum
çok uzun cevap ama drste okuyunca ders bitiyor
Çok yardımcı oluyor ama cevaplar çok uzun hoca bazen senmi yazdın bunları dermiş gibi bakıyor ama olsun teşekkür ediyorum
Güzel bir uygulama çok beğendim artık hep bu uygulamaya girerim türkçe dersi için
Çok güzel bir uygulama bunu yapan kişi çok teşekkür ederim
hoca çok ödev vermişti bende buradan yardım aldım. Çok güzel olmuş
Allah ne muradınız varsa versin. Hoca 61e kadar ödev verdi bu site olmasaydı ne yapardı.
Dayanışma ve yardımlaşma toplumsal hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Birlik beraberliği sağlar ,barış ve huzur ortamını korur. Mesela doğal afet yaşanan bir şehir de yardıma ihtiyacı olan insanlara yardımda bulunabiliriz.
Yaşamak için yardımlaşma ve dayanışma şarttır. İnsanın yalnız yaşaması mümkün değildir. Bu şekilde insanlar yardımlaşma ve dayanışma içinde yaşamayı öğrenir. Örneğin mahallemizde hasta olan bir tanıdığımız akrabamız var onun bir ihtiyacını giderebiliriz.
Dayanışma ve yardımlaşma insan olmanın gereğidir. Etrafımızda yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım edersek ileri de aynı duruma biz düştüğümüzde onlar da bize yardım ederler. Yardımlaşmak insanları mutlu eden bir aktivitedir.
Çok güzel bir uygulama teşekkürler bunu yapana?❤️
Çok teşekürler iyiki böyle bir yayıncılık var
Cevapların hepsi doğru ????