4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 139-140-141 Cevapları Hecce Yayıncılık bölümünde, ders kitabı sayfa 139-140-141 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “Bilinçli Tüketiciyiz Cevapları” sayfalarını hazırladık. Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 139-140-141 Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.
İçindekiler
5. Ünite Ekonomik Faaliyetler : 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 139-140-141. Sayfa Cevapları Ferman Yayınları
Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesinin sonuçları neler olabilir? Fikirlerinizi söyleyiniz.
Cevap: Doğal kaynakların bilinçsiz tüketilmesini sonucundan kıtlık ve israf oluşur.
Hazırladığınız kompozisyonları okuyarak sizin değindiğiniz bilinçli tüketici davranışları ile konuda ele alınan davranışlar arasındaki benzerlikler ve farklılıklar hakkındaki fikirlerinizi söyleyiniz.
Cevap: Benim hazırladığım kompozisyon ve konuda ele alınan bilinçli tüketici durumlarında ürünü almadan önce araştırma yapılması gerektiği aynı şekilde benzerlik gösteriyor. Farklı olarak konuda alışverişe çıkmadan önce liste yapılması gerektiğine değinilmiştir.
Aşağıda verilen genel ağ haberini okuyunuz. Haberden hareketle gıda etiketlerini neden okumanız gerektiğini söyleyiniz.
Cevap: Bilinçli bir tüketici olarak sağlığımız için gıda etiketlerini okumamız gerekiyor.
Türk gıda kodeksi ile ilgili bir araştırma yapınız. Edindiğiniz bilgileri sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Türk gıda kodeksi dondurulmuş, hazır, beslenme ve diyet gıdalarının veri tabanlarını hazırlar. ve tüketicilere rapor olarak sunarlar.
Harçlığınızı hangi istek ve ihtiyaçlarınızı karşılamak için kullandığınızı dosya kâğıdına yazınız. Hazırladığınız metni sınıfınıza getiriniz.
Cevap: Harçlığımla ihtiyaç olarak okulda yiyecek- içecek, defter-kalem, giysi ihtiyaçlarımı karşılarım. Ayrıca istek olarak istediğim oyuncakları, gitmek istediğim eğlence merkezlerinin ücretlerini karşılarım.
Bilinçli bir tüketici olmak için tasarruf yapmayı bilmemiz gerekmektedir. Hiçbir kaynak sonsuz değildir. Kaynaklar tükendiği zaman zorluk çekeriz. Suyu boş yere akıtmamak, elektriği ihtiyacımız yokken açmamak gibi şeyler oldukça önemlidir.