4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 142-143 Cevapları Hecce Yayıncılık bölümünde, ders kitabı sayfa 142-143 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “Kendi Bütçem Cevapları” sayfalarını hazırladık. Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 142-143 Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı artırın.
İçindekiler
5. Ünite Ekonomik Faaliyetler : 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 142-143. Sayfa Cevapları Ferman Yayınları
Bütçemizi planlamak neden gereklidir? Kendi bütçenizi planlarken nelere dikkat edersiniz? Fikirlerinizi söyleyiniz.
Cevap: Bütçemizi planlamak rahat bir ekonomi için gereklidir. Eğer bütçemizi planlarsak istek ve ihtiyaçlarımızı daha rahat karşılarız.
Konuya hazırlanırken harçlığınızı nasıl kullandığımıza ilişkin hazırladığınız metni okuyunuz. Harçlığınızı doğru kullanıp kullanmadığınızla ilgili arkadaşlarınızdan görüş isteyiniz. ve kendi fikirlerinizi söyleyiniz.
Cevap: Bence ben harçlığımı düzgün kullanıyorum çünkü önceliğimi ihtiyaçlarıma veriyorum. Arkadaşlarımda benim harçlığımı bilinçli bir şekilde kullandığımı düşünüyor.
“Ayağını yorganına göre uzat.” ve “Sakla samanı, gelir zamanı.” atasözlerimizin ne anlama geldiğini örnek olaylar üzerinden defterinize yazınız.
Cevap: Elinden olan kadarını harca ve tutumlu ol denmek istiyor. Aynı zaman sakla samanı gelir zamanı atasözüyle de bir şeyleri sürekli çöpe atmak yerine saklarsak bilinçli olursak bir gün ihtiyaç duyabileceğimizi anlatıyor.
Yiğit Efe’nin aylık harçlığı 150 TL’dir. Bu parayı kullanarak Yiğit Efe’nin bir haftalık temel ihtiyaçlarını (yiyecek, kırtasiye vb.) düşünerek aşağıdaki alana bütçesini planlayınız.
Cevap:
Dünyadaki tüketilebilir tatlı su miktarı ne kadardır? Araştırınız. Araştırma sonuçlarınızı bir rapor hâline getirerek sınıfınıza getiriniz.
Cevap: Dünya üzerinde yer alan su kaynaklarının yaklaşık %2.5’uğu tatlı su kaynağı olarak kullanılabilir. Tatlı su kaynaklarının %70’e yakınını bu ve kara karışmış Antartika gibi yerlerde, ulaşılması zor alanlardadır.
Bu atasözünde anlatılmak istenen herkesin kendi bütçesine göre yaşaması gerektiğini anlıyorum. Gereksiz harcamalar yapmadıkları zaman oldukça kolay bir şekilde geçinebileceklerini anlıyorum.