Kitap Cevapları BURADA
2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 136-137-138-139-140-141. Cevapları MEB Yayınları bölümünde, ders kitabı sayfa 136-137-138-139-140-141 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “3. Ünite Neler Öğrendik Cevapları” Sayfalarını hazırladık. Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 136-137-138-139-140-141. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı arttırın.
3. Ünite: Sağlıklı Hayat 2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 136-137-138-139-140-141. Sayfa MEB Yayınları
A. Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başındaki kutuya işaretleyelim.
Cevap:
B. Aşağıdaki soruları okuyalım. Doğru cevapların olduğu kutucukları işaretleyelim.
1. Aşağıdakilerden hangisi dengeli beslenmemizi sağlayan bir öğün listesidir?
Cevap:
Pasta, çorba, pilav
(X) Salata, çorba, fasulye
Patates kızartması, hamburger, gazlı içeçek
2. Aşağıdakilerden hangisini daha çok sabah öğününde yeriz?
Cevap:
Makarna
(X)Peynir
Pilav
3. Aşağıdakilerden hangisi sağlığımızla ilgili bir meslek çalışanıdır?
Cevap:
Avukat
(X)Doktor
Öğretmen
4. Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı büyüme ve gelişmemiz için gereklidir?
Cevap:
TV izlemek
Bilgisayarda oyun oynamak
(X)Spor yapmak
5. Aşağıdakilerden hangisi temiz bir çevre için yapılması gerekenlerden değildir?
Cevap:
Sınıfımızı havalandırmak
(X)Sokakta giydiğimiz ayakkabılarla odamıza girmek
Çöplerimizi çöp kovasına atmak
6. Aşağıdaki mesleklerden hangisi hastane çalışanı değildir?
Cevap:
Doktor
(X)Hakim
Hemşire
C. Aşağıdaki sözcüklerden sağlıkla ilgili olanları boyayalım.
Cevap:
Ç. Aşağıdaki soruların cevaplarını ilgili kartlara yazalım.
1. Mevsimler kıyafet seçimimizi nasıl etkiler?
Cevap: Mevsimlerin sıcak ve soğuk havalara sahip olmaları kıyafetlerimizin de kalın, ince, koyu renk veya açık renk olmasını etkiler.
2. Mevsimine uygun meyve ve sebze tüketmemek sağlığımızı nasıl etkiler?
Cevap: Mevsimine uygun meyve ve sebze tüketmemek hormonlu ve sağlıksız besinler tüketmemize neden olacağı için sağlığımızı kötü etkilerler.
3. Yemek yerken uymamız gereken görgü kuralları nelerdir?
Cevap: Ağzımızı şapırdatmamak, yemekten önce ve sonra ellerimizi yıkamak, kendi önümüzden yemek, ağzımız doluyken konuşmamak, yiyebileceğimiz miktarda yemeği tabağımıza almak ve yemeği yapana teşekkür etmek.
D. Açıklamaları verilen sözcükleri bulmacada uygun yerlere yazalım.
Cevap:
E. Aşağıda verilen ifadeleri cümlelerde uygun yerlere yazalım.
Cevap:
1. Düzenli uyumak sağlıklı büyümek için önemlidir.
2. Dengeli beslenme için her besinden yeteri kadar yemeliyiz.
3. Yemek yerken başkasını rahatsız etmemek görgü kurallarından biridir.
4. Eczaneler sağlık hizmeti veren kurumlardan biridir.
5. Hasta olmamak için mevsim şartlarına uygun giyinmeliyiz.
6. Ispanak, pırasa, portakal kış mevsiminde yetişir.
Besinlerimizi; pazarlardan, marketlerden alabiliyoruz. Bunların hijyenik olmasına çok dikkat etmeliyiz ve yıkanabilenleri güzelce yıkamalıyız. Meyve, sebzeleri bolca ve mevsiminde tüketmeliyiz.