Son Düzenleme: 25 Eylül 2022 - Yazar: admin

Doğayı ve Çevreyi Neden korumalıyız? - Ders Cevapları

Doğayı ve Çevreyi Neden korumalıyız? Kısaca bilgi veriniz

doğa ve çevreyi koruma

Doğa ve çevre dünyamızda bulunan bütün canlılara ev sahipliği yapar. Bizlerin bir çok yaşamsal ihtiyacını karşıladğımız, bir çok hayvanı barındıran en önemli alanlar doğadır, çevredir. Doğayı ve çevreyi korumak yaşamı korumaktır.

[irp posts=”9255″ name=”3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları 170-171 Sayfa MEB Yayınları”]

İnsanlar her zaman doğaya ve çevreye saygılı olmalıdır. Doğayı kirletmemeli, ona zarar vermemeli ve yok etmemelidir. Doğada ve çevrede bulunan ağaçlar biz canlılara yaşam kaynağı olan oksijeni üretirler. Oksijen olmazsa nasıl yaşayamazsak, doğayı ve çevreyi yok edersek te yaşayamayız. İnsanlar geçen her zaman zarfında ormanları yakıyor, kesiyor ve yok ediyorlar. Halbuki kesilip yıkılan bu ağaçlar geleceğimizi ateşe atmaktır. İnsanları doğayı ve çevreyi koruma konusunda küçük yaşlardan itibaren bilinçlendirmeliyiz.İnsanlara fidan dikmeyi, çevremizi temiz tutmayı, ormanları kesmemeyi ve yakmamayı öğretmeliyiz. Bunları bilinçli bir şekilde hayatına sokan bireyler doğaya ve çevreye zarar vermez aksine doğayı korur ve onu besler.


Sizce Dünyamızın geleceğine ilişkin sorunlar nelerdir

Çevre kirliliği: İnsanların doğal çevreyi koruyamamaları, çöpleri ve sanayi atıklarını çevreye atmaları, gerekli önlemi almamaları sonucu çevremiz gün geçtikçe kirlenmekte,doğal çevre yok olmaktadır.Bu da insanların yaşama alanlarının azalması ve felaket demektir.
Su yetersizliği: Su yetersizliği,suların kirletilmesi,gereğinden fazla su kullanımı gibi nedenlerle oluşmaktadır.Bu durum hayat için gerekli olan suyun yok olması sonucu doğurmakta,insan hayatını etkilemeye başlamaktadır.Çünkü su olmazsa hayat olmaz.
Hastalıklar: İnsanların doğal beslenmemeleri çeşitli hastalıklara yol açmıştır.Örneğin hormonlu gıdalar,genetiği değiştirilmiş ürünler,zirai ilaçların fazla kullanılması gibi sebeplerle insan sağlığı tehdit altındadır.Bundan başka radyasyona bağlı hastalıklar insan sağlığını etkileyen unsurlardır.
Kıtlık: Doğal çevrenin gittikçe yok edilmesi,tarım arazilerinin azalması,yerlerine,betonlaşmanın artması gibi sebeplerle üretim azalacağından kıtlıklar baş gösterebilir.Bunu önlemek için tarıma gereken önem verilmelidir.


Neler Dünya’mızı adım adım felakete götürüyor?

Kısaca İnsanların bitmek tükenmek bilemeyen para ve mal hırsı; Mevki, makam hırsı;Kişisel zevklerimizi toplum çıkarlarının önünde tutmak;Paylaşmamak; Doğal kaynakların kirletilmesi, bilinçsizce tüketilmesi;Çevrenin kirletilmesi;Dünya nüfusunun artması sonucu betonlaşmanın artması; Küresel ısınma sonucu buzulların erimesi; Bilinçsizce yerleşme ile hayvanların yaşam alanının daralması;Bitki ve hayvan türlerinin tükenmesi;Ve en önemlisi insanların tüm bu olan bitenlere seyirci kalması sonucu Dünyamız felaketlerle karşılaşmaya kalmıştır.


Sonraki Ödevler

Sonraki ödevinizi aşağıdaki aramadan bulabilirsiniz.


Yorumlar
Teşekkürler, yorumunuz gönderildi!

Sonraki ödevinizi bulmak için yukarıdaki aramayı kullanabilirsiniz.

Sizde Yorum Yazın