4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 183-185-186-187-188-189 Cevapları Hecce Yayıncılık bölümünde, ders kitabı sayfa 183-184-185-186-187-188-189 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “Komşularımız Cevapları” Sayfalarını hazırladık. Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 183-185-186-187-188-189 Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı arttırın.
5. Ünite Ekonomik Faaliyetler: 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 183-184-185-186-187-188-189. Sayfa Cevapları Ferman Yayınları
Türkiye dışında Türklerin yaşadığı farklı ülkeler hangileridir? Vatandaşlarımız bu ülkelere hangi amaçlarla gitmiş olabilir? Fikirlerinizi söyleyiniz.
Cevap: Türkiye dışında Türklerin yaşadığı ülkeler Almanya, Fransa, Hollanda, Avustralya gibi birçok ülkede Türkler yaşamaktadır. Buraya gitmelerinin nedeni ilk olarak iş imkanları daha sonra eğitim, yaşam şartları olarak sıralanmaktadır.
Aşağıdaki Türkiye siyasi haritası (Harita 7.2) üzerinde Türkiye’nin sınır komşularını gösteriniz. Türkiye’nin sınır komşularının Türkiye’ye göre hangi yönlerde olduğunu söyleyiniz
Cevap:
Doğuda olan komşuları → Gürcistan, Ermenistan, İran, Nahçıvan (Azerbaycan)
Güney’de olan komşuları → Suriye, Irak
Batı’da olan komşuları → Bulgaristan, Yunanistan
Ülkemizin komşu ülkelerle iyi ilişkiler kurması neden önemlidir? Açıklayınız
Cevap: Hem ticari açıdan hem de sınırların güvenli altında olmasından dolayı komşu ülkeler ile araların iyi tutulması gerekir.
Aşağıda verilen tabloyu ülkemize komşu ülkelerden birini seçerek ve onunla ilgili araştırma yaparak doldurunuz.
Cevap:
Türkiye’ye komşu ülkelerdeki insanların günlük yaşamı hakkında oluşturduğunuz raporu okuyunuz. Komşu ülkelerdeki insanlarla bizim yaşamımız arasında ne gibi benzerlikler ve farklılıklar vardır? Söyleyiniz.
Cevap: Komşu ülkelerimizde günlük yaşam ile bizim günlük yaşamımız hakkında benzerlik ve farklılıklar bulunmaktadır. Her toplumu n kendi kültürü ve değerleri olduğu için yaşam tarzları farklılık gösterse de komşu olduğumuz için benzer noktalarımız da bulunmaktadır. Yemek kültürü konusunda yakınlık olduğu gibi müzik kültürümüzde de benzerlikler görülmektedir.
Komşularımızla olan ticari ilişkilerimizle ilgili bilgi almak için “https://ders. eba.gov.tr” genel ağ adresindeki videoyu izleyebilirsiniz.
Cevap: Türkiye komşu ülkeler içerisinde ekonomik açıdan bir dünya devleti olmak hedefinde olduğu için siyasi ve ekonomik açıdan bölgesini güçlendirme durumundadır. Hem ihracat hem de ithalat bakımından komşu ülkeler ile ticaret yapılmaktadır.
Türkiye tıpkı komşu ülkelerle arasındaki ilişkilerde olduğu gibi kardeş ülke olarak tabir ettiği altı bağımsız Türk Devleti ile de çok yakın ilişki içerisindedir. Aşağıdaki haritayı ve verilen bilgileri inceleyiniz. Ülkelerin yerlerini harita üzerinde bularak gösteriniz.
Cevap:
Kardeş ülkelerimiz olan Türk Cumhuriyetleriyle ilişkilerimizin daha iyi gelişebilmesi için neler yapılması gerekir? Düşüncelerinizi söyleyiniz.
Cevap: Kardeş ülkelerimiz olan Türk Cumhuriyetleri ile iletişimimizi daha iyi hale getirmek için onlarla daha sık bir araya gelmeliyiz. Ülkeler arası geziler düzenlemeli ve kültürel etkileşim sağlamalıyız.
Dünya kültür haritası neden oluşturulmuş olabilir? Bu haritayı genel ağdan araştırarak inceleyiniz. Harita üzerinde farklı kültür bölgelerine ilişkin bulduğunuz bilgileri not ediniz. Dünya kültür haritası ile ilgili bulduğunuz bu bilgileri sınıf panosuna asınız.
Cevap: Farklı bölgelere ait kültürel özellikleri bizlerin öğrenmesi ve kültürel etkileşimin olması amacı ile Dünya Kültür Haritası oluşturulmuş olabilir. Bu harita sayesinde farklı toplumların kültürlerini öğrenmekte ve bu kültürleri tanıyarak kendimize eklemeye fayda sağlayabiliriz. Bu sayede kültürel etkileşimi meydana getirmiş oluruz.
Aşağıda verilen tabloyu Türki Cumhuriyetlerden birini seçerek ve onunla ilgili araştırma yaparak doldurunuz.
Cevap:
Ülkemiz kara sınırı olarak birçok ülkeye komşuluk yapmaktadır. Yunanistan, Bulgaristan, Nahçıvan, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Suriye, Irak ve İran komşu ülkelerimizdir.