4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 84-85-86-87. Cevapları Hecce Yayıncılık bölümünde, ders kitabı sayfa 84-85-86-87 konularına ait cevapları bulabilirsiniz. “Nüfus ve Yer Şekilleri Cevapları” Sayfalarını hazırladık. Öğrenmenizi pekiştirmek ve anlamanızı kolaylaştırmak için 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 84-85-86-87. Cevapları soruları dikkatlice inceleyin. Başarınızı arttırın.
3. Ünite Sosyal ve Doğal Çevremiz: 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 84-85-86-87. Sayfa Cevapları Ferman Yayınları
Yaşadığınız bölgede hangi yer şekilleri vardır? Yaşadığınız bölgenin nüfus özellikleri nasıldır? Fikirlerinizi söyleyiniz.
Cevap: Dağlar, ovalar, platolar ve düzlüklerden oluşur. Yaşadığım bölge yoğun bir nüfusa sahiptir.
Yukarıdaki haritadan yararlanarak yaşadığınız şehre komşu şehirleri söyleyiniz.
Cevap: Ben İstanbul’da yaşıyorum. Yaşadığım şehrin komşu şehirleri; Tekirdağ, Kocaeli ve Yalova’dır.
İncelediğiniz Türkiye siyasi ve Türkiye fiziki haritaları arasındaki farklar nelerdir? Aşağıda verilen alana kısaca yazınız.
Cevap: Siyasi haritalarda nüfus, fiziki haritada ise yer şekilleri gösterilir.
Konuya hazırlanırken yaptığınız çalışmada yaşadığınız bölgenin dikkatinizi çeken hangi özellikleri vardır? Yer şekilleri yaşadığınız bölgede nasıldır? Bölgenizin nüfusuna ilişkin hangi bilgilere ulaştınız? Bölgenizdeki yer şekilleriyle nüfus arasında nasıl bir ilişki vardır? Hazırladığınız tablodaki maddeleri okuyunuz.
Cevap: Ovalar, platolar ve düzlüklerden oluşur. Düzlüklerden oluşan yer şekilleri sayesinde daha çok konut yer almaktadır. ve böylece daha fazla insan vardır. Aynı zamanda sanayi ve fabrikada yoğunluk olduğundan dolayı daha çok işçi nüfusu vardır.
Aşağıda verilen şiiri okuyunuz. Şiirde Ahmet Hamdi Tanpınar hangi durumdan yakınmaktadır? Şiirde, şiire konu olan yerin, yeryüzü şekilleri ve nüfusu hakkında ne gibi ipuçları vardır? Tartışınız.
Cevap: Doğduğu şehirden uzak olmaktan yakınmaktadır. Şiire konu olan yer dağlık alanlardan oluşmaktadır.
1. Yaşadığınız yer ya da yakınlarında bir nehir ve kanyon olduğunu düşünün. Bunun yaşamınıza yerleşim yerinize katkısı nasıl olurdu?
Cevap: Su kaynakalarına yakın olduğumuz için işlerimiz daha kolay görülürdü.
2. Nehirlerin yeryüzünü şekillendiren önemli bir güç olduğunu düşündüğünüzde bu durumdan insan nüfusu nasıl etkilenirdi?
Cevap: Olumlu etkilerdi etrafında daha çok yerleşim yeri oluşturulurdu.
3. Dağların arasından giden nehirlerin ulaşım ve insan yerleşmesine katkıları neler olabilir?
Cevap: Dağlık arazinin arasından nehir geçerse ulaşım zorlaşır ve böylece köprüler yapılması gerekir. Suyun olduğu alan insan yerleşmesine tarım ve hayvancılığa katkı sağlar.
Doğal afetlere karşı çevrenizde ne gibi hazırlıklar yapılmalıdır? Araştırınız. Bir sınıf gazetesi tasarlayarak ulaştığınız sonuçlara gazetenizde yer veriniz.
Cevap: Doğal afetler için önceden afet acil durum çantaları hazırlanmalı, insanlar afet sırasında yapacaklarıyla ilgili bilinçlendirilmeli ve her mahalleye afet anında sığınabilecekleri geniş bir alan yapılmalıdır.
Bence FORUM DERS CEVAPLARI çok iyi bir site size tavsiye ederim ne olur bu siteyi kullanın başka bir siteye girmeyin. Cevaplar için çok teşekkürler.
Cevaplar için teşekkürler.